12:30

Wårgårda IBK

Referat: Kinna IBK - Wårgårda IBK

Vinst hemma mot ett tufft spelande Wårgårda

Liksom flera matcher den här säsongen lades grunden till segern via en utmärkt förstaperiod. Kinna kunde gå till pausvila med en betryggande ledning med 4-0.

Målvakt: Ella
Backar. Elin O, Elin A, Stina, Linette
Centers: Frida, Emma, Petronella
Anfallare: Isabelle, Maria, Elin D, Elsa, Malva, Ellen, Märta

Stina gör 1-0 redan i andra minuten efter ett frislag. Elin D utökar till 2-0 i sjätte minuten på sitt sedvanliga sätt - hon tar tag i bollen, dribblar några spelare och avslutet går i mål! Emma gör 3-0 efter ett fint skott. Maria kan i elfte minuten öka på till 4-0. Det hade kunnat bli än fler mål till Kinna i första perioden. Bland annat hade Emma ett rungande skott i hjälmen på målvakten. Malva hittade snyggt Ellen farmför mål, men skottet gick utanför.

Det var en period där vi fick se ett fokuserat och koncentrerat Kinna. Tjejerna bjöd på fina anfallskombinationer och stod upp bra i närkamperna mot Wårgårda. Wårgårda spelar upp sig mer och mer i matchen, men Ella i målet och alla hennes backar har ändå bra kontroll på händelserna genom hela matchen. De var med på Wårgårdas snabba omställningar och de bollar som kom förbi backarna räddade Ella!

Andra perioden blir mållös. Wårgårda spelar allt tuffare. Kinna skapar inte lika tydliga lägen som i första perioden men fortsätter att ha mycket boll och försöker sätta ett bra tempo.

I tredje perioden gör Märta 5-0 efter att Wårgårda fått en utvisning. Wårgårda kan reducera till 5-1 i tolfte minuten. Där visade de vilja - bollen skulle bara in. Wårgårda försöker trycka på de sista minuterna och lyckas träffa stolpen. Kinna kan freda sitt mål resten av matchen och tjejerna kan känna sig nöjda med en bra genomförd match.